Translate

16.12.2016

Sałatka ananas i sezam



2 plastry świeżego ananasa (ok. 0,5 cm)
kapusta pekińska 200g
fenkuł (koper włoski) 100g

dodatki:

ziarna sezamu
jagody goji
pestki prażonej dyni
kurkuma

sos:

2 łyżeczki ajwaru
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka octu 10%
4 łyżeczki oliwy z oliwek


Składniki pozwalają na przygotowanie porcji dla 2 osób.


Przygotowanie:

Kapustę pekińską oraz fenkuł dobrze umyć pod bieżącą wodą i pokroić w drobne paski. Plastry świeżego ananasa pozbawić skóry i pokroić w małą kostkę.


Sos przygotować najlepiej dzień wcześniej, dobrze wymieszać i pozostawić w lodówce do połączenia składników.

Sałatkę polać sosem oraz udekorować dodatkami: sezam, jagody goji, pestki prażonej dyni oraz kurkuma.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeżeli pozostawisz swoją opinię.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...