2 plastry świeżego ananasa (ok. 0,5 cm)
kapusta pekińska 200g
fenkuł (koper włoski) 100g
dodatki:
ziarna sezamu
jagody goji
pestki prażonej dyni
kurkuma
sos:
2 łyżeczki ajwaru
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka octu 10%
4 łyżeczki oliwy z oliwek
Składniki pozwalają na przygotowanie porcji dla 2 osób.
Przygotowanie:
Kapustę pekińską oraz fenkuł dobrze umyć pod bieżącą wodą i pokroić w drobne paski. Plastry świeżego ananasa pozbawić skóry i pokroić w małą kostkę.
Sos przygotować najlepiej dzień wcześniej, dobrze wymieszać i pozostawić w lodówce do połączenia składników.
Sałatkę polać sosem oraz udekorować dodatkami: sezam, jagody goji, pestki prażonej dyni oraz kurkuma.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeżeli pozostawisz swoją opinię.