0,5 litra bulionu
200 g kaszy pęczak
2 laski selera łodygowego
10 cm pora
1/2 cebuli
100 g białej kapusty
dowolnie: 200 g indyka lub tofu pokrojonego w kostkę
50 g startego parmezanu
sól morska, pieprz, olej roślinny do smażenia
Przygotowanie: Pokrojoną cebulę i por podsmażyć na oleju roślinnym ok. 5 minut. Dodać indyka lub tofu i smażyć do zrumienienia.
Kasza: Dodać kaszę pęczak i podsmażyć przez 3 minuty. Wlać cały bulion i dusić przez 20 minut do całkowitego wchłonięcia od czasu do czasu mieszając.
Warzywa: Seler łodygowy pokroić na 1 cm kawałki i sparzyć wrzątkiem. Białą kapustę pokroić w kostkę. Warzywa połączyć z resztą składników. Dusić przez 5 minut pod przykryciem.
Na koniec doprawić pieprzem i solą morską oraz posypać startym parmezanem. Delikatnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeżeli pozostawisz swoją opinię.