Translate

29.12.2019

Pęczotto z selerem łodygowym


0,5 litra bulionu

200 g kaszy pęczak

2 laski selera łodygowego

10 cm pora

1/2 cebuli

100 g białej kapusty

dowolnie: 200 g indyka lub tofu pokrojonego w kostkę

50 g startego parmezanu

sól morska, pieprz, olej roślinny do smażenia


Przygotowanie: Pokrojoną cebulę i por podsmażyć na oleju roślinnym ok. 5 minut. Dodać indyka lub tofu i smażyć do zrumienienia.

Kasza: Dodać kaszę pęczak i podsmażyć przez 3 minuty. Wlać cały bulion i dusić przez 20 minut do całkowitego wchłonięcia od czasu do czasu mieszając.

Warzywa: Seler łodygowy pokroić na 1 cm kawałki i sparzyć wrzątkiem. Białą kapustę pokroić w kostkę. Warzywa połączyć z resztą składników. Dusić przez 5 minut pod przykryciem.

Na koniec doprawić pieprzem i solą morską oraz posypać startym parmezanem. Delikatnie wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeżeli pozostawisz swoją opinię.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...